Institutul de Geologie şi Seismologie

SIMONA - Sediment-quality Information, Monitoring and Assessment System to support transnational cooperation for joint Danube Basin water management

Institutul de Geologie și Seismologie va face parte din partenerii proiectului SIMONA lansat în Iunie 2018. 

Proiectul SIMONA are ca scop elaborarea unor metode și protocoale de colectare, analiză de laborator, stocare și acces comun la probele de sediment colectate din zone pilot ale bazinului Dunării, și integrarea acestor elemente într-o platformă unică, accesibilă la nivel local și regional. Sistemul ar facilita un management mai bun al apelor transnaționale și ar permite reducerea considerabilă a riscului de inundații. 

SIMONA este un proiect european, aprobat în contextul Programului Transnațional Dunărea din cadrul INTERREG. La proiect participă 11 parteneri din 7 țări ale UE, 3 țări din cadrul Instrumentului de Pre-Aderare, și 2 țări din cadrul Instrumentului European de Vecinătate. 

Mai multe detalii despre proiect pot fi accesate aici

Costul total al proiectului este de 1.749.152,38 EUR, și se va desfășura în perioada iunie 2018-mai 2021. 

Lista completă a partenerilor proiectului poate fi accesată la următorul link

 

UPDATE (10.10.2018)

La 18-19 Septembrie 2018 în Ljubljana, Slovenia a avut loc prima ședință a proiectului, care a avut ca scop întrunirea tuturor partenerilor proiectului și stabilirea principalelor activități și excerciții în care vor fi implicați aceștia în următoarele luni. În cadrul ședinței (vezi Agenda), liderii echipelor de lucru au prezentat generalitățile activităților, scopurile și rezultatele pe care speră să le obțină pe durata proiectului. Informația a fost recepționată atât de Partenerii Proiectului, cât și de Partenerii Asociați, și i-a ajutat pe aceștia să perceapă care este viziunea proiectului și principalele obiective. 

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite aici